Festo Pnömatiğin, mekanikten yaptığı SmartBird adındaki özgürce uçan martıyı gördünüz mü?


Martı biyolojisi model alınarak geliştirilen bu robot otonom kalkış, manevra ve iniş yetenekleri için sadece tek sürücü kullanıyor.

Mekaniğe can veren pnömatik teknolojilerinin dünyaca ünlü dev markası Festo, Smartbird adını verdiği bir sürpriz ile, Tek sürücü kullanarak manevra, otonom kalkış ve iniş yeteneği olan ve özgürce uçan bir robot martı üretti.

Daha önceleride, yüzen deniz anası, uçan penguen gibi harikalar ile mekanik dünyasında bir mucizeye imza atan Festo, bu kezde motor gücü ile çalışan, ağırlığı 485 gram, kanat açıklığı 2 metre olan bu robot martı sürprizi ile karşımızda. Karbon fiberden oluşan gövde sayesinde kanat çırpışlar neredeyse duyulmuyor.

Uçarken kanatlarını kontrollü bir şekilde kıvırabilmesi, Festo nun martısını "Akıllı" yapıyor. Sadece 23 Watt güç ile uçan Smartbird, sağa sola yukarı ve aşağı manevralarında ise Zigbee adında ki bir radyo sistemi ile çalışıyor. Martı biyolojisi ve Aerodinamiği incelenerek üretilen bu robot martının bir mühendislik harikası olduğunu itiraf ederken, bizim ülkemizde de birgün böyle harikaların yapılacağını umut ediyorum.

Festo Resmi Sitesi:  http://www.festo.com/cms/en_corp/11369.htm

0 yorum:

Yorum Gönder